Проф. Витанов: Цял целеничък Донбас скоро ще отгърми при руснаците!

Свят

Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 25 ноември. Ето какво написа математикът в профила си във социалната мрежа Фейсбук:

Кратка информация за войната за 25 ноември 2022 г.

 

Българската политика си я гледайте. Става все по-весело, нали. И още по-весело ще става.

Сериалът скоро ще започне. Да видим кой какво ще съшие

Гледайте, добре гледайте какво става. Прогнозата много пъти съм ви я писал, вероятностите за двата сценария също ги казах в едно интервю. Чакаме първа серия на сериала „Франкенщайн“. Вероятност за успех – 20%. Иначе казано, да пожелаем здраве на служебното правителство, че ще има да поработят още. Вероятност за този сценарий – 80%.

Сега за войната.

И тъй

1. Надпрагов удар? И днес няма. Суровикин сваля прага чрез разрушаване на критичната инфраструктура на Украйна с ракетни удари и удари с дронове. Тази тактика има ефект. Виждате, че атаките са на вълни. Защо така, не може ли постоянно? Може, но се изчаква да пристигне украинско запасно оборудване и да се струпа ремонтна техника. Това става за около седмица. И като се натрупа това всичко на едно място, идва следващата вълна руски ракети. Затова.

Наблюдава се известен спад на интензивността на бойните действия. Това не предполага надпрагов удар до края на месеца.

2. Ние сме си набутани в тази война, все още индиректно. В НАТО и ЕС сме, няма къде да ходим, изнасяме оръжие и парите ни текат за поддържане на Украйна на системи. Неизбежно е от гледна точка на ситуацията, в която се намираме. Червената линия я знаете – изпращане на български войничета на фронта. Цар Борис III беше в подобна ситуация и се справи добре за условията, в които беше поставен. Сегашните се справят доста по-зле. Какво искам да кажа ли? Като даваш – искай, събличането за показване на гола солидарност чрез навеждане и надупване никога не свършва добре. А нашите войнолюбци е добре да ги съберем и да ги пратим да помагат на украинците в окопите като химическа част. Да пробват да спрат руснаците с пърдене, стига са пърдели по диваните. Идете на фронта да спрете руснаците да видите какво е. Като гледам, няма желаещи. Жалка, юрдешка работа.

Украинците смятат, че ще спечелят войната. Добре, почваме да броим дните и оттук нататък, кой какви значителни градове е превзел.

И тъй, украинците смятат, че ще спечелят войната и не започват преговори в средата на ноември 2022 г. Броим, нали така

Ден 15 – 24 ноември 2022 г.

никоя от двете страни не е превзела нищо съществено.

Продължаващи руски удари по украинската критичната инфраструктура. Зимата дойде.

Херсонският участък на фронта. Тук, цари затишие. Очакванията са за сценарий с артилерийски престрелки.

На запорожкия и луганския участък на фронта, както и в Харковска област си работи системата „Таракан“. Непрекъснати атаки и големи украински загуби заради дефекта на системата „Таракан“, който ви описах. Загубите на украинската армия старателно се крият.

На запорожкия участък украинската групировка е около 40 000 човека. Могат да пробват атака и отново се очаква украинските войничета да бъдат хвърлени на юруш, защото положението в тила никак не е розово.

Донецкия участък на фронта. Другата възможност за активизация на военните действия. Вървят боеве за Мариинка. Градчето е малко, но е стратегическо разположено току до Донецк. Руснаците влязоха вътре в града, целта е да се изтласка украинската артилерия, та „войните на светлината“ да не могат да обстрелват жилищните квартали на Донецк. И не само това. Превземането на Мариинка отваря оперативен простор за руските войски към последната линия на украинската защита – Словянск, Краматорск, Дружовка, Константиновка.

Което означава, че цял целеничък Донбас скоро ще отгърми при руснаците.

Заключение за днес: надпрагов удар няма, войната продължава.

Идеологическият фронт. Знаете тезата ми за аматьорщината на украинската пропаганда. Активирани са тролове да пишат срещу мен. Жалка работа. Напише Витанов нещо и тролчетата налазват. Пишене, пишете, докато се усетите, че така работите за мен, а не срещу мен. Наблюдателите, гледайте как Витанов използва юрдечта и тролчетата за собствени цели и се учете.

Иначе при украинците – нищо ново. Надъхват ги, че ще има война до победен край. Въпросът е какво е победен край. Ако победен край е да остане нещо от Украйна – бива. Ако победен край е Украйна в граници преди 2014 г., изплащане на репарации от Русия и т.н. и т.н. – тук може да има проблеми. Като пиша това се сещам за Кукленото шоу, дето имаше един, който пееше – Мана-мана, и едни девойчета пригласяха нещо то рода:Тю-тю-тю-дю-дю. Ето ви днешния

Закон на Витанов: Не вдигай летви, които не можеш да прескочиш.

При руснаците също е напрегнато, но напрежението е къде по-малко. Засега разрушаването на украинската критична инфраструктура върши работа на идеологическия фронт, но това няма да е задълго. И тук трябват успехи и по фронтовете, а кой знае какви няма. Но напредък в Донбас ще държи идеологичесткия фронт в Русия спокоен. Западните разузнавания едно по едно започнаха да опровергават идеята, че в Русия ще има безредици заради войната. Не, няма да има. Безредици ще има в Украйна и в Европа. Каза ви го и шефът на НАТО ако сте забравили и сте отворили човките да ревете срещу Витанов.

Хайде още малко, че да възбудя юрдечетата. Едно време Сталин бе казал, че основния проблем в строителството на социализма бил, че парата отивала в свирката вместо да отива да се върши някаква работа.

Днес Витанов да каже, че основният проблем на строителството на капитализма в България, че усилията дори не отиват за закарване на парата до свирката. Усилията отиват за пърдене по диваните и толкоз. Юрдеците мои така разбират капитализма: някой да им слага в устата на мамините, че да могат да пърдят по диваните.

Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *