Проф. Маринов разкри дали Петков и Василев са проект на президента Радев и кое ги е мотивирало да влязат в политиката!

България отблизо
”Кирил Петков и Асен Василев решиха да се пренасочат към политиката, което трябва да се приветства. Българската политика имаше нужда от нови формации, които да могат да обединяват и представляват по-големи групи от хора. Този ярък и нов субект доста размести пластовете и шансовете правителство да успее са добри.”
Това заяви председателят на Съвета за стратегическо развитие при президента Румен Радев – проф. Александър Маринов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му влизането на Петков и Василев в политиката е изцяло техен избор и инициатива, а не проект на Радев. Проф. Маринов се надява начинанието на двамата бивши министри да е успешно, тъй като България има нужда от промяна.

 

„Надявам се да бъдат част от промяната и то тази промяна, от която обществото има нужда. Тази надежда не е безпочвена, тъй като и двамата в своята, макар и кратка дейност като служебни министри, направиха много да покажат какво и как трябва да се промени“, отбеляза съветникът на президента.

 

Според него има голям брой българи, които не харесват съществуващите партии. Затова всяка нова формация има свое запазено място. Те намериха нови избиратели. И искат да променят съществуващите условия на живот, както и българската политика, която във варианта на ГЕРБ взе да става прекалено авторитарна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *