Путин е уверен, че спецоперацията в Украйна ще бъде доведена докрай

Свят

Руският президент Владимир Путин заяви, че е в постоянен контакт с министерството на отбраната и че страната остава уверена в изпълнението на плановете си, свързани със „специалната военна операция“ в Украйна, предадоха световните агенции.

 

Изявлението на Путин е част от интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“, записано на 21 юни.

„Разбира се, обръщам основно внимание“, отговори той на въпроса на журналиста Павел Зарубин колко време отделя на хода на „специалната военна операция“. „Денят започва и завършва с това“, подчерта Путин.

В отговор на въпрос дали може да получава доклад по важни въпроси, например в три през нощта, президентът сподели, че „напоследък стои доста до късно“.

„Разбира се, винаги трябва да съм във връзка. И така се случва. Винаги, винаги във връзка с мен. Наблизо“, завърши той.

Путин отбелязва, че постоянно обсъжда въпроси, свързани с производството на оръжия, с ръководителите на предприятия и фирми от военно-промишления комплекс, както и с тези, които използват това оръжие.

„Говорим за тяхната ефективност, говорим къде и върху какво още трябва да се работи, къде и какво липсва. Говорим как, по какви начини, с какви стъпки, с какви темпове трябва да засилим усилията си“, е добавил Путин.

В същото време той подчертава, че увеличаването на темповете и обема на производството в сектора на отбраната не трябва да става за сметка на социалните задължения към гражданите – в медицината, строителството, образованието, подчертава РИА Новости.

„Всичко трябва да бъде в хармония, така да се каже, едно с друго, включително усилията ни в областта на повишаването на отбранителната способност не трябва да навредят на основното! А основата на всичко това е икономиката“, смята руският президент.

РИА Новости отбелязва, че миналата седмица, говорейки на Международният икономически форум в Санкт Петербург, Путин е заявил, че предприятията от военно-промишления комплекс работят на две или три смени. По думите му производството на военна продукция е нараснало 2,7 пъти, а на най-масовите образци – десет пъти.

Пълното интервю на руския президент предстои да бъде излъчено по-късно през деня.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *