Руската армия попиля складове със западни ракети и всичко стана на прах

Свят

Снощи руските войски удариха местата за съхранение на ракетно оръжие на въоръжените сили на Украйна, включително и чуждестранно производство. За нанасяне на групов удар е използвано високоточно авиационно оръжие с голям обсег, съобщиха от Министерството на отбраната.

„Целите на ударите са постигнати. Поразени са всички посочени обекти “, подчертават от ведомството, цитирано от чуждестранни агенции.

По данни на министерството през изминалото денонощие подразделенията на Въоръжените сили на Украйна са извършвали опити за настъпателни действия в Донецко, Южно-Донецко и Запорожко направление. Всички вражески атаки бяха успешно отблъснати и руските сили се придвижиха напред.

През деня системите за противовъздушна отбрана са прихванали четири тактически ракети „Точка-У“, както и 15 ракети от реактивната система за залпов изстрел HIMARS и управляеми американски авиобомби JDAM. Също така украинските военни загубиха 11 дрона в районите на населените места Спорен, Липовое, Красная поляна (ДНР), Акимовка и Копани (Запорожка област).

По цялата линия на съприкосновение от фронта в ДНР, руските сили отразяват атаките на противника и се придвижват напред. Това каза изпълняващият длъжността глава на републиката Денис Пушилин. 

Пушилин каза, че е посетил няколко части, за да се увери във високия морал на бойците и „чистото изпълнение на задачите“.

В ДНР руските артилеристи унищожиха склад за боеприпаси на въоръжените сили на Украйна край Щербиновка. Близо до Ивановка е унищожена самоходна артилерийска установка „Краб“, а в района на Минковка – радарна станция AN/TPQ.

https://youtu.be/CzHmvhVtgIE

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *