Путин отряза австрийският канцлер, той се оплака, че разговорът бил труден!

Свят

Австрийският канцлер Карл Нехамер разговаря в Москва с президента Владимир Путин. Това е първа среща между Путин и лидер на държава от Европейския съюз от началото на руската операция в Украйна.

Целта на визитата е изграждане на мостове между Русия и Украйна и спиране на войната.

„Това не е приятелска среща“, казва Нехамер в съобщение, разпространено от неговата канцелария. В него той повтаря, че се е надявал да помогне за слагане край на войната или за подобряване на условията за мирните граждани.

„Разговорът с президента Путин беше много прям, открит и труден“, повтаря австрийският канцлер.

Той е настоял за край на руската агресия, установяване на хуманитарни коридори, прекратяване на огъня и разследване на военни престъпления.

Обаче наблюдатели специално отбелязват, че след разговора в Кремъл е нямало изявления, не са се появили и съвместни снимки на Нехамер и Путин.

Карл Нехамер е първият лидер от Евросъюза, който се среща с Владимир Путин след началото на руската операция в Украйна на 24 февруари. В събота австрийският канцлер посети посети Киев за разговори с президента Зеленски.

Можем да отбележим, че опитът за намеса на Нехамер в област, която не разбира добре е завършил с пълен провал. Защото той и неговите ментори трябва веднъж завинаги да разберат, че когато Русия каже, че нещо е червена линия, Западът не бива да я прекрачва, ако не иска да има „сериозни последствия“, както обичат да се изразяват в Кремъл.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *