Путин разкри какви са основните задачи на руската армия в Украйна! И Видео

Свят

В Украйна ще има мир, когато целите на спецоперацията бъдат постигнати, каза руският президент Владимир Путин.

По време на пряката линия и пресконференцията Путин подчерта, че целите на Специалната военна операция остават непроменени.

„Ще има мир, когато постигнем целите си. Те не се променят. Ще ви напомня за какво говорихме – за денацификацията и демилитаризацията на Украйна, за нейния неутрален статут“, каза руският лидер, отговаряйки на съответния въпрос.

По-рано Путин каза с какво Русия може да се гордее в края на 2023 г. Това преди всичко е победата над колективния Запад и разгрома на украинските въоръжени сили, които бяха обучени и въоръжени с най-новите образци на западното оръжие.

Нашата армия, продължи Путин, стана във висша степен професионална. Нещо повече. С придобития безценен опит на бойното поле ние вече имаме най-могъщата армия в света. Западът вече не е загадка за нас, защото разучихме както тактиките и стратегиите им за водене на война, така и оръжията им, от най-малките до най-тежките им въоръжения.

Можем да се гордеем и с това, че въпреки войната, ние развихме мощна, чисто наша, руска икономика, която повиши в пъти стандарта на живот на хората в Русия. Ние вече не зависим от Запада в нито едно направление – нито в икономически, нито във военен аспект.

Русия вече е велика сила, с която трябва да се съобразяват западните държави, ако искат да оцелеят в световната икономическа надпревара.

Ето с това и с още много други неща ние можем да се гордеем в края на 2023 година.

И Видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *