Путин разкри може ли Западът да господства в целия свят и каква страшна санкция готви Русия на евроатлантиците!

Свят

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който, по думите му, се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с „агресивен“ опит да наложи доминацията си в целия свят. Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход, който изобщо не се нрави на евроатлантиците, защото това може да подлее вода на техните опити за световно господство..

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде „невъзможно“ да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

След налагането на санкциите, Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин, цитиран от БТА.

Той предложи и да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Путин ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на руския държавен глава пред Източния икономически форум.

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин.

Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *