Путин санкционира Запада: Ето каква заповед издаде!

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди в срок до 31 март да се реализират мерки по привеждането на разплащанията за руски газ с недружествените страни в рубли, предават информационните агенции.

Уточнява се, че за целта ще бъдат внесени промени в „действащите договори за доставка на природен газ в частта им за валутата за разплащане , като ще се премине към руски рубли, при запазване на установените договорни обеми на доставките, цените и принципите за ценообразуване“.

 

На Банката на Русия е разпоредено да обезпечи провеждането на разплащанията в рубли, „включително и закупуването от купувачите на природен газ на руски рубли на вътрешния валутен пазар“.

Или както се казва в оня виц – и кафето в САЩ скоро ще струва 50 копейки, а не 50 цента.

Така Владимир Путин санкционира Запада много по-силно и с по-голяма полза за Русия. По простата причина, че от западните санкции страда не толкова Русия, а най-вече западните страни, които сега ще бъдат принудени да купуват руския природен газ с рубли.

Ще бъдат принудени да товарят кесиите си с рубли по простата причина, че скъпият и некачествен американски шистов газ изобщо няма да стигне за никого в Европа. А и не се знае докога ще го има, понеже той вече е на изчерпване и в Америка.

Но, каквото повикало, такова се обадило.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *