Путин: Украйна хвърли последните си резерви от стратегическия запас и пак не успя

Свят

Въоръжените сили на Украйна не успяха да предприемат контранастъпление в нито един от секторите на Запорожското направление, където бойните действия се активизираха през последните дни.

 

Това каза руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпрос на журналист за украинската контранастъпление, съобщават руски медии.

Според него, тъй нареченото „широкомащабно контранастъпление“ е започнало на 4 юни, „това е очевиден факт“ и това се доказва, наред с другото, от използването на стратегическите резерви на Въоръжените сили на Украйна. Те използват сега последните си запаси от войници и оръжия.

„Що се отнася до последните дни, да, наистина, ние потвърждаваме, че военните действия са се засилили, и то значително. Основните сблъсъци се състояха в посоката, както се казва на Запад, в направлението на основната атака – в Запорожка посока“, коментира Путин.

По думите му, в сряда е имало сериозни боеве в зоната на отговорност на 810-та бригада морска пехота на Черноморския флот и 71-ви полк от 42-ра дивизия на 58-ма армия на Южния военен окръг, като руските бойци са показали най-доброто от себе си с примери за масов героизъм.

„Противникът не постигна успех в нито един от участъците на сблъсъка, всички опити за контранастъпление бяха прекратени, противникът беше отблъснат с големи загуби“, каза още Путин.

Източници Труд, Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *