Пълен напред: Русия пое контрола над ключов град! ВСУ заплашени с обкръжение!

Свят

Според редица източници няколко подразделения на руската частна военна компания „Вагнер“ и части на руската армия са успели да пробият отбраната на ВСУ и да влязат на територията на ключовия град Бахмут/Артьомовск/, съобщават световните издания.

 

Този град бе един от най-силно укрепените райони, който пазеше пътя към последните възлови крепости на Въоръжените сили на Украйна Славянск и Краматорск. Овладяването и на тези градове ще сложи край на съпротивата на ВСУ в Донбас.

Информацията, че Бахмут е овладян от руските сили се потвърждава от съответните видеозаписи, направени в град Бахмут. Съдейки по относително безопасното придвижване на частите в града, украинските въоръжени сили са напуснали напълно или почти напълно това силно укрепено населено място.

Поемането на контрола над град Бахмут дава възможност на руската армия за по-широки действия в тази посока, включително с обкръжаване на значителни сили на украинската армия, които се опитват да пробият към Лисичанск.

Руската Федерална служба за сигурност съобщи за увеличаване на броя на нападенията на украински въоръжени формирования срещу руската територия. Нападнати са граничните райони на Брянск, Курск и Белгород.

Вече е ясно, че отговорът на тези обстрели, при които загинаха няколко души, никак няма да се хареса на властите в Киев. Но каквото почукало, такова се обадило. Настъпват решителни дни, според проф. Витанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *