Разгромът продължава: Руските войски освободиха Пески, ВСУ героично отстъпват в района на Авдеевка и Бахмут!

Свят

Съюзническите сили освободиха Пески. Това заяви пред медиите политическият офицер на един от батальоните на 11-и полк на Народната милиция на ДНР.

„Вече сме в покрайнините на Пески. Продължаваме напред.

Днес беше горещо. Имаше нападения от града, включително и по нас. Но нашите момчета работят. Боевете все още продължават, но ние вече сме в покрайнините на Пески“, каза той.

 

Въоръжените сили на Украйна бяха принудени да се изтеглят от позициите, на които се бяха окопали в района на Авдеевка и в посока Бахмут.

Това пък съобщи на брифинг заместник-началникът на Главното оперативно управление на украинския Генерален щаб Алексей Громов.

Според него в последно време основните усилия на Кремъл са насочени към Краматорско, Бахмутско и Авдеевско направление. В рамките на една седмица Въоръжените сили на Украйна подобриха тактическата си позиция и навлязоха дълбоко в отбраната на противника в районите на Мазановка, Бражковка, Сулугуновка и Дмитриевка. Те освободиха Мазановка и Дмитриевка недалеч от Славянск.

Мазановка отмечена красной точкой (Карта: googlemaps.com)

Той отбеляза, че в направленията на Краматорск и Бахмут противникът обстрелва позициите на Въоръжените сили на Украйна от артилерия и провежда щурмове, за да измести украинските войски от заетите позиции.

Благодарение на масираното използване на артилерия от руснаците и активните щурмови операции в районите на Доломит и Кодема, врагът успя да изтласка въоръжените сили на Украйна – украинските войски напуснаха Семигорие и преминаха в отбрана в източните покрайнини на Кодема, пише ЛIГА.НОВИНИ.

Семигорье и Кодема (Карта: googlemaps.com)

В авдеевското направление противникът засили щурмовите действия за изтласкване на украинските войски от заетите позиции с цел превземане на Авдеевка и Пески. След масираното използване на авиация и артилерия на 30 юли въоръжените сили на Украйна бяха принудени да напуснат мина Бутовка и да преминат в отбрана южно от Авдеевка.

Руската армия извърши редица настъпления в Донбас и се опитва да настъпи близо до Харков, Беларус проверява бойната готовност на специалните части.

Шахта Бутовка (Карта: googlemaps.com)

По-рано руските войски проведоха настъпателни операции в направленията Бахмут, Авдеевка и Южнобуж.

В граничните с Украйна райони РФ разположи група войски за прикриване на държавната граница на Русия. Основната цел е да се отклони вниманието на въоръжените сили на Украйна, пише УНИАН.

Това каза Алексей Громов, заместник-началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *