Радан Кънев: Борисов си играе на пясъчника и рискува бъдещето на Мария Габрие

България отблизо
„Нападките към правителството от ГЕРБ и ДПС се използват за много тесни партизански цели.“ Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV евродепутатът Радан Кънев.

Тази трудна управленска конфигурация не може да произведе конструктивна политика. Пречките са в един глупав партиен егоизъм, който кара партиите да се надиграват на дребно ниво. Тук идва отговорността на Борисов, който е опитен политик. Той трябва да осъзнае, че като не създава конструктивна среда в отношенията с „Продължаваме промяната – Демократична България“, дърпа стола под Мария Габриел, посочи Кънев.

 

По думите му писменото споразумение е възможно решение, стига да не е ход от политическата игра.

 

„В момента Борисов е на пясъчника – играе си и се забавлява. Целта му е да уязви основния му политически опонент – ПП-ДБ. Тази конкуренция е здравословна“, увери евродепутатът.

 

„Това, което стана на местните избори, е добра, но недостатъчна промяна. Българското общество показа, че иска положителна промяна“, смята Кънев.

 

В отговор на въпрос той посочи, че няма да е изненадан, ако в кабинета има излъчени от ГЕРБ-СДС министри, тъй като те са най-голямата политическа сила.

 

Той коментира и одобряването от Европейската комисия на ревизирания гръцки План за възстановяване и устойчивост.

 

„Трябва да се създаде национална рамка, при която да можем да привлечем няколко ключови инвеститори, която да задвижат машината на нови обороти. Ако имаме такива инвеститори, ще бъдем сред лидерите в Европа в няколко сфери. Но няма как да има такива инвеститори, без лидерите на държавата да са начертали национална рамка“, категоричен бе Кънев.

 

Според него още преди целия последен мандат на Борисов България излъчваше нестабилност и тежка корупция.

 

„Това, което се промени положително, е, че разпокъсаната среда в управлението дава много малко шансове за злоупотреба власт. Не е положителна липсата на съгласие по основни приоритети в разпокъсаната среда“, допълни евродепутатът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *