Радев в Трявна: Времето им свърши! Незабавна оставка!

България отблизо

Времето за диалог изтече, трябваше управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът Румен Радев от Трявна, където посети традиционните Славейкови празници.

По думите му властта е трябвало да води регулярен диалог с гражданите, а не „да ги залива с пропаганда за небивали успехи“.

„Не приемам тази опорка, която цели да представи кризата като конфликт между президент и премиер. Това не е конфликт между две личности и сблъсък между две институции, това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление“, заяви Радев.

Според президента единственият изход от политическата криза е оставка и то веднага. По думите на Радев дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви в Кърджали, че уважава протестите и никога не е отказал на протестиращи да се срещне с тях. „След ден-два им е бил решен проблемът. Но безспорно тези провокатори, които хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите“, заяви министър-председателят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *