Радев: Другата неделя окончателно ще скъсаме със статуквото! Благодаря на българите!

България отблизо

Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар след излизането на exit poll данните за вота в 2 в 1.

„Едно е ясно – изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма“, посочи той.

Надявам се на подкрепата на всички българи, не ги деля на партии.

Силно очаквам най-после да бъде съставено правителство. На това се надява и целият български народ.

Ще се явя на дебат с Гержиков, не се страхувам.

Разчитаме на народа и зная, че той ще подкрепи този, който заслужава.

„Едно е ясно – изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с авторитаризма. Опитите за мимикрия, манипулациите с цел да се разколебаят и объркат хората да не гласуват, отговорността да се прехвърля на други – явно не сполучиха”, каза той.

„Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно-организирания вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията и заплахите е да бъдем мобилизирани”, обясни още той.

Държавният глава допълни още: „Нямайте съмнение, че мобилизацията на партиите на статуквото, които не веднъж са заявявали, че тяхната цел е президентската институция ще бъде пълна. Затова и нашата победа зависи от нашата мобилизация. Зависи от гласа на всеки един българин, който вярва, че една нова България – на справедливостта, на закона и на солидарността е възможна”, уточни Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *