Радев отсече: Преди да спасяват света, политиците да спасят бедстващите българи!

България отблизо

Президентът Румен Радев отправи сериозни и остри критики към последните действия на правителството.

В тази връзка той още веднъж потвърди своята позиция: „Категорично НЕ на предоставянето на военна помощ за Украйна, защото това означава стъпка към въвличането на България пряко в този конфликт. Все пак, каза той, нека чуем и дебатите в парламента“.

По думите му, излизат вече редица разкрития и къде отива българското оръжие. „Аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт“, допълни Радев.

Според него призивите за мир все повече заглъхват и на тяхно място ескалират войнствената реторика и призивите за победа.

„България трябва да бъде част от усилията за мир, от усилията за възможно най-бързо прекратяване на този конфликт“, каза Радев и допълни: „Суверенната българска позиция се изработва в София, а не в Киев. Няма нужда от едно такова посещение там„.

Държавният глава коментира и инициативата на премиера Кирил Петков за дарителска кампания, с която да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси и призива му всеки български гражданин, който иска, да дари като него една заплата.

„Политиците, които губят чувствителност за проблемите на своя народ, не могат да помогнат и на други народи. Аз съм дарявал свои заплати – за бедстващите пенсионери в началото на пандемията, дарявам редовно и за Българската Коледа, за забравените от българското здравеопазване деца, за български църкви, за българската култура и призовавам българските политици – преди да спасяват света, да погледнат и към хилядите бедстващи българи“, каза още президентът Румен Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *