Радев посече ГЕРБ. Вашият бивш втори в партията ми каза какво правите на избори, за да спечелите. Този път ще проведем вота без манипулации!

България отблизо

Румен Радев заговори за манипулиране на изборите по време на срещата си с представители на ГЕРБ по повод насрочване на дата на предстоящия вот в условията на пандемия.

„За да няма внушения за манипулиране на изборите, трябва да се вземат мерки, с които да се гарантира на българите, че няма да бъдат опорочени изборите. Става дума за логистични, организационни и здравни мерки. Надявам се да видя мерки, предприети от ръководството на държавата и ЦИК, които да убедят народа, че няма манипулации“, каза той.

„Бившият ви съпартиец Цветан Цветанов каза, че такива манипулации съществуват. Не знам какво е имал предвид, но изхожда от своя бивш опит. Може с него да уточните за какво става въпрос“, добави Радев. „Важно е, като говорим за здравни мерки, да отчетем и 2-та милиона българи зад граница.

Имахме онлайн конферентна среща с техни представители. Трябва да се намери решение те да гласуват, защото се сблъскват с огромни проблеми от пандемична гледна точка като придвижване, струпване и т.н. Трябва да се гарантира конституционното право на глас на всеки един българин“, каза той.

„Членовете на комисията трябва да имат предпазни средства. Всеки българин, влизащ в изборната секция, трябва да получи пакет предпазни средства. Това повишава доверието неминуемо“, каза още Радев.

И без списъци с мъртви души, предупреди президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *