Румяна Коларова: Президентът провежда консултации, защото се страхува!

България отблизо

Страхът на Радев да провежда консултации е свързан с неудачното свикване на Консултативния съвет по национална сигурност.

Това каза за Радио „Фокус“ проф. Румяна Коларова, политолог за ролята, на президентските консултации в изборния процес. Според нея консултациите са позитивен ход, който привлича вниманието на медиите към президентската институция, но и утвърждава процедура, която предшествениците на Радев използваха много ефективно.

„Жалко е, че президентът Радев се осмели или се сети да прибегне до този инструмент чак на петата година от своя мандат. Той обаче заслужава и да бъде поздравен, защото консултациите са силата на една президентска институция и показват авторитета на държавния глава. Предполагам, че този страх на Радев да провежда консултации е свързан с неудачното свикване на Консултативния съвет по национална сигурност. Дори имахме един инцидент, при който консултативният съвет не се състоя, защото участниците в него не дойдоха, просто не присъстваха“, е нейната позиция.

Б.Р.

Г-жо Коларова!

Не знаем кой ви води на заплата, дали Плевнелиев ви плаща още като на свой началник на кабинета /бивш/, или цялата му партия.

Не могат да се говорят непрекъснато небивалици в ефир и то от човек на пенсионна възраст.

Президентът ни не е страхливец и много добре го знаете.

От какво да се страхува, като никак, ама никак не зависи от ГЕРБ и разклоненията му?

Него партийно не могат да го сплашат и да го поставят на колене.

Няма как и да го превърнат в марионетка.

Така че, ако някой трябва да се страхува от нещо, това е Борисов.

И той знае защо!

Tagged

1 thought on “Румяна Коларова: Президентът провежда консултации, защото се страхува!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *