Зам. председателят на ЦИК отряза шефа на „Сиела“ и го предупреди да…

България отблизо

Веселин Тодоров, шеф на „Сиела норма“

„В договора между ЦИК и фирмата-доставчик на машините за изборите няма клауза за допълнителни машини за резервни части“.

 

Това коментира заместник-председателят на комисията Димитър Димитров.

Той все пак гарантира, че няма как случайна машина да се озове в избирателна секция.

„Това е една сложна организация. Смущаваме, че тези, които трябва да отговорят, не го правят“, каза още Димитров в сутрешния блок на bTV.

„Имахме сигнали от сорта на „Ма тука дойдоха едни машини с „Еконт“. Викахме и шефа на „Сиела“ и той каза „Не са наши“! Да, но минава малко време и казва „Мои са“.

Г-н Веселин Тодоров какво си мисли? Защо се държи като дете от детска градина, обяснявайки, че ще трябва да сменя щипките на машините –това ли е проблемът? Щипката е това, което държи паравана на машината.

Понеже една щипка се е чупила дайте да сложим нова машина?

Тези обяснения не се побират в здравия разум“, отсече заместник-председателят на ЦИК.

„Цялата идея с машините е идея на т. нар. „промяна“

Да сте забелязали Радев да е казал нещо за машините или за пандемията? Той се къпе в добре организирана народна любов“, каза още Димитров.

„Цялата история с машините бе десетдневка на истерията в предишните 2 парламента, които приеха този закон.

Казваха, че гласуването ще е лесно като теглене от банкомат, да но сега се оказва, че е по-скоро като банкова транзакция“, каза още зам-председателят на ЦИК.

„Понеже огромната част от хората не гласуват за „Демократична България (ДБ)“, които са мотора на решението за машинно гласуване, дайте да им попречим чрез машините…“, заяви Димитров.

Той коментира и темата с гласуването на карантинираните българи: „Голям проблем е за карантинираните. Говорихме с Кацаров. Надяваме се, че всички карантинирани ще могат да гласуват“, завърши зам. шефът на Централната избирателна комисия./Източник Блиц.бг/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *