Тагарев пак изригна: Русия е най-големия враг на НАТО, България трябва да защити верните си съюзници

България отблизо
Руската федерация е определена като най-голяма заплаха за сигурността на Алианса. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Тагарев участва в тържествената церемония, на която ще бъдат връчени дипломите на слушателите от випуск „Васил Левски“ – 2023 на Военна академия „Георги Стойков Раковски“.

 

„Ключово значение за стабилността има подкрепата към Украйна“, отбеляза той и посочи, че тя е стратегически интерактивна.

 

Тагарев припомни, че заместник-председателят на руската Дума Пьотр Толстой каза, че след Украйна идва ред на Румъния и България.

 

Въпросът е в утвърдената рамката за личен състав – колко души можем да наберем. Наистина трябва социален пакет. Това, което успяхме да направим в последния момент е да увеличим заплатите на военнослужещите. Надявам се, че тази мярка ще помогне да повишим интереса към службата в армията. Аз смятам, че няма да е достатъчна. Трябва да мислим за някакво по-комплексно решение. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев.

 

Министърът на отбраната уточни, че некомплектът в Българската армия е около 20%. Според него е трудно да бъде говорено за увеличаване на числеността на армията при този некомплект.

 

Предвиждаме да създадем инфраструктура за базиране на многонационалната бойна група. Там трябва да има бригаден щаб, окомплетован на някакво равнище. Една част от личния състав да бъде на наша територия и да има къде да ги настаним, със съпътстващата летищна, складова, транспортна инфраструктура, комуникации.

 

Ако искат и за горива. Всичко това е важно, за да може да действа една такава бригадна група, отбеляза Тагарев.

 

По думите му се очаква тази инфраструктура да бъде изградена в района на Ямбол.

Tagged

2 thoughts on “Тагарев пак изригна: Русия е най-големия враг на НАТО, България трябва да защити верните си съюзници

  1. Тоя лайнар да нарами пушката и да заминава да пази НАТО!

  2. Храни куче да те лай Това се отнася за този празно главен УЧИ и лапа безплатна руска храна а сега ги плюе и са му врагове на този тъпанар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *