Радев с тежки думи към политиците и лицемерието им към народа

България отблизо
Преди всеки полет пилотът на изтребител неизбежно залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на държавата и нашето общество. Дали българският политик прави същото или обратното, ние сме гледали различни примери.

Това заяви президентът Румен Радев при участието му в тържествено събрание по повод 20-ата годишнина на Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) в Пловдив, предават от БТА.

 

Президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов и ръководството на висшето училище връчиха дипломите на абсолвентите от Випуск 2023. На събитието присъстваха областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев, кметът на града Здравко Димитров, представители на бизнеса.

 

„Успели сте да изберете специалности, които са актуални именно днес, защото от опит ви уверявам, че на съветите на ЕС в момента, на всички форуми на високо политическо и експертно ниво, във всички стратегически документи и програми, думите, които най-много се срещат – това са сигурност, икономика, добро управление”, посочи държавният глава.

 

Той каза, че имаме нужда не просто от стратегически документи и програми, а от подготвени хора, които да анализират и разбират сложните процеси.

 

„В условията на невиждани досега динамични проблеми в геополитически план, влошаваща се среда за сигурност, на сътресения в икономиката, на кризи от всевъзможен характер, ние имаме нужда от подготвени хора като вас“, допълни държавният глава.

 

Според него националната сигурност е сложна и всеобхватна материя и това означава да имаме не просто адекватни въоръжени сили и полиция. Радев посочи, че изграждането и постигането на надеждно ниво на националната сигурност изисква ангажираност, координация и взаимодействие на всички държавни институции, местната власт, бизнеса, на всеки един гражданин на държавата.

Държавният глава коментира, че войната в Украйна се е превърнала във война на изтощение, на логистика, в глобален икономически сблъсък и за това е от ключово значение доброто управление на всички процеси в националната сигурност и икономиката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *