Разбра се каква е нелепата причина да не подпишем в Русия „Южен поток“. Ще ви изуми просто!

България отблизо

„Категорично мога да заявя, че всички срещи между руския президент Владимир Путин и нашия  премиер Бойко Борисов бяха много конструктивни“.

Тази лъжа най-бодро и безотговорно изсипа  енергийният министър Теменужка Петкова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Всички срещи? – запитаха се озадачените зрители, които видяха само една и то претупана по бързата процедура. И една кратка пресконференция, на която Путин гледаше хладно и безразлично.

Най-голямата новина, която се роди  от срещата между  Бойко Борисов и президента Владимир Путин беше възможността трасето от „Турски поток“ да минава и  през България, продължи да се възторгва Теменужка в очакване някой наивник да й повярва.

На въпроса какво точно е договорено и откъде ще минава трасето, министърката изтъкна:  „Няма как на среща на такова ниво президентът Путин и премиерът Борисов да договорят всичко, да извадят по един бял лист и да започнат да чертаят трасета пред всички. Това е работа, която ще свършат експертите по проекта”, заяви компетентно Петкова.

Принципно това е вярно и май единствено вярно нещо, което каза. Пречката да се обявят истинските параметри на проекта била липсата на химикалки и листи. Иначе като нищо щяхме да видим и откъде ще минава.

Но тъй като нямало подръчни материали за рисуване и договаряне, явно няма да мине отникъде.

Запитана дали има конкретна договореност и дали има подписан поне един документ, Петкова се удари в гърдите и  заяви, че не вижда по-ясна позиция и по-сериозен ангажимент по проекта от думата на Путин.

В Москва министър-председателят щедро  обяви, че „твърдо” тръбата  на потока влиза  на българска територия и през нас ще продължи към други страни в региона.

Минути по-късно говорителят на Путин каза на пресконференция, че България е показала само интерес към проекта, че няма нищо подписано, или договорено, тъй като липсват гаранции от ЕК, че на страната ни ще бъде разрешено да участва в такъв проект.

Разговорите са едно, а изпълнението им друго, подчерта Песков.

Тогава на кого да вярваме?

На екзалтирания Борисов?

На дрънкането на Теменужка, която замазва позорното посещение в Русия по телевизията?

Или на здравия разум, че ЕС няма да ни разреши газово сътрудничество  с Русия и каквото и да било друго сближаване.

От опит знаем, че у нас решенията не ги взема Борисов, а ЕК.

А Теменужка просто лъже и маже, защото посещението в Русия предизвика бурна вълна на недоволство към ГЕРБ и подигравки с Борисов в социалната мрежа.

Днес ще ги излъжем, до утре ще забравят, е мотото на управляващите.

Само че такъв резил няма как да се покрие.

И ще се помни с години!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Разбра се каква е нелепата причина да не подпишем в Русия „Южен поток“. Ще ви изуми просто!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *