Не станаха ли много психопатите, господа управляващи?!

България отблизо

„Този човек е психопат. Психопатите са хора, които не желаят да се съобразяват с писани и неписани норми. Могат да бъдат рационално интелигентни, но могат и да не бъдат“.

Това заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

В случая имаме един примат, едно изключително примитивно същество, което живее само на нагон и инстинкт.

Той няма никакви вътрешни спирачки. Не е научен да се самоконтролира, не е научен на труд, не е образован. Този човек е изпуснат от самото начало. На 21 години има стабилен стаж като криминално проявен, като затворник”.

„Сигурна съм, че той разбира какво е извършил. Той обаче не е способен на съчувствие, на съпричастност, на емпатия и не съжалява за стореното.

По думите на експертът, профилът на арестувания Мартин Трифонов съвпада с този на Илиян Здравков – мъжът, който уби Вероника във Велико Търново и с този на Северин Красимиров – убиецът на журналистката Виктория Маринова.

Когато човек чете това, съвсем логично е да си зададе въпроса: Не станаха ли много психопатите и приматите? Не станаха ли много хората, които не са образовани, не са научени на труд, не могат да се самоконтролират, не са способни да изпитват съчувствие и състрадание?! Отговорът е един и твърде категоричен. Да, много станаха. Понеже правителството абдикира от своите задължения да се грижи за образованието на всички. А който не е образован, поне да се научи на труд. Навремето затова имаше Строителни и Транспортни войски. Там, който не искаше да учи хем работеше за държавата, хем получаваше занаят. А когато човек има занаят, той не посяга към ножа и пищова.

Излиза, че комунистите навремето са били по-умни и по-предвидливи от днешните „демократи“. И по-добре са разбирали какво трябва да се прави, за да бъде едно общество проспериращо. Затова казваме, че днешните „демократизатори“ са виновни, че се нароиха толкова много психопати, убийци и всякакъв род престъпници. Дори започваме да се чудим дали всичко това не се прави умишлено?! Дали тези примати не се създават нарочно от наши и чужди гости на държавната трапеза?! Защото нищо не пречи на Борисов да възстанови и развие икономиката. И да създаде достатъчно работни места. За да се научат на труд хората, които живеят тук. Само че той, кой знае защо, вече 10 години не си мърда пръста да направи това. Само увеличава съществуващите данъци и такси. И измисля нови.

Така че Борисов и ГЕРБ носят пълната отговорност за това, което се случва в България. Включително и за психопатите, за приматите, за убийците и престъпниците. И нека не се опитват да се измъкнат от отговорност. Няма да стане. Понеже сме ги избрали, за да създадат условия за нормален живот на хората. А не да се возят един друг с джиповете.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Не станаха ли много психопатите, господа управляващи?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *