Руската армия започва мащабно настъпление на фронт от 1000 километра и в ето какви посоки!

Свят

Русия придвижи военна техника и войници към границата с Украйна от превзетата част на Харковска област. Според анализатори, там започва мащабно настъпление на фронт от 1000 километра.

Това съобщава Радио Свобода. Журналистите на „Схем“ проучиха сателитни изображения от Planet Labs.

 

Отбелязва се, че част от оборудването е транспортирано с железопътен транспорт и е докарано до село Соболевка в Белгородска област на Русия. На 28 юли сателитът регистрира увеличение на броя на военната техника и личния състав на руската армия там в сравнение със снимката от космоса на този район на 19 юни.

Експертите са сигурни, че руската групировка ще използват тази техника в Изюмско и Славянско направления.

„Това е Валуйски район на Белгородска област – има и път, и железопътна линия. Там разтоварват вагоните и оттам прехвърлят сили в превзетия от Русия град Изюм, Харковска област. Страхуват се, че при разтоварване на влак от вагоните може да се нанесе удар, така че те разтоварват на своя територия. След това се движат по пътищата“, обясни военният експерт Олег Жданов.

Както УНИАН съобщи, към сутринта на 30 юли 2022 г. в Източна Украйна продължават най-активните боеве с руските сили.

Руснаците се опитват да проведат щурмови операции от различни посоки.

Военното командване на Руската федерация завършва масовото прегрупиране на армията си по цялата фронтова линия в Украйна. Днес дължината на фронтовата линия е повече от 1000 км.

Сообщается о массовой перегруппировке оккупантов по всей линии фронта/ фото Минобороны РФ

За това говори военният експерт Олег Жданов в ефира на своя YouTube канал.

Военният театър започна да се раздвижва. Това движение е много активно, мащабно – от Харков до Херсон. Руските войски завършват масовото прегрупиране на войските по цялата фронтова линия с дължина почти хиляда километра, каза експертът.

В същото време той отбеляза, че ситуацията по фронтовете остава повече или по-малко стабилна, регистрирани са промени в активността.

Русия формира още една ударна групировка край Украйна.

Российские военные все время находятся под наблюдением украинской разведки / фото Минобороны РФ

Това съобщи преди ден Главното разузнавателно управление на Украйна. Уточнява се, че противникът почти е завършил процеса.

Според Киев, руснаците не успявали да реализират плановете си за скрита мобилизация и създаване на 16 доброволчески батальона.

В задачата се пита как тогава са почти готови за толкова мащабно настъпление на фронт от 1000 километра?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *