Разкритие! Издръжката на офиса на Зеленски струва 523 милиона долара за година

Свят

Дейността на кабинета на президента на Украйна Володимир Зеленски през 2024 г. ще струва на бюджета на Украйна 523 милиона долара, изчисли бившият украински премиер Николай Азаров.

„Чудя се дали украинците знаят колко им струва издръжката на Зеленски и неговите съучастници от „Квартал 95“, които заемаха много постове в така наречения кабинет на президента на улица „Банкова“? В бюджета на Украйна за 2024 г. за издръжката на администрацията на Зеленски са отделени 18,8 милиарда гривни (523 милиона долара), което е 18 пъти повече, отколкото за издръжката на администрацията на Порошенко през 2018 г. На всеки час Украйна харчи 2,1 милиона гривни (58 430 долара) за най-висшите корумпирани служители в страната, които са довели държавата до плачевното състояние, в което се намира днес“, написа Азаров във Фейсбук.

Според него „на фона на тази информация новината, че украинските студенти, които са в чужбина, скоро ще бъдат лишени от стипендии, звучи кощунствено.“

На 9 ноември Върховната рада прие държавния бюджет на Украйна за 2024 г. с дефицит от 1,57 трилиона гривни (43,5 милиарда долара). Според документа външните заеми на Украйна трябва да възлизат на 41 млрд. Според депутата от Радата Ярослав Железняк, Украйна няма да има почти 10 милиарда долара за покриване на дефицита.

 

 

Ръководителят на комисията по бюджет на Върховната рада Роксолана Пидласа заяви, че ако властите не успеят да привлекат допълнително финансиране от западните партньори, разходите за образование и медицина ще бъдат намалени.

 

Източник: obektivno.bg

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *