Разкриха тайната как Русия победи терористите от Ислямска държава!

Свят

Журналистите от руската Федерална агенция за новости/ФАН/, интервюираха бивш боец от “Ислямска държава” в Сирия, който поради съображения за сигурност, условно е наречен Али.

ФАН разказва за антитерористичната операция на Русия в Сирия. На разположение на кореспондентите попаднаха уникални разкази на очевидци.

Али, жител на Сирия, когото бойците от “Ислямска държава” насилствено изпращат да се бие срещу сирийската армия, заяви пред репортерите, че американците винаги са предупреждавали полевите командири за предстоящи въздушни удари.

Той каза, че американците имитират борба срещу тероризма, за разлика от руснаците, пише „Поглед инфо“.

Ислямистите започват да търпят тежки загуби, едва когато руснаците започват да ги бомбардират: “никой не предупреждаваше”. Бившият екстремист припомня, че преди пристигането на руснаците, терористите са били сигурни, че ще стигнат до Дамаск след два-три месеца. Тогава ситуацията се променя драстично:

Руснаците възстановяват ефективността на правителствената армия и нанасят значителни щети по позициите на терористи от въздуха. Сред руснаците има и такива, които бойците наричат „хауафер нами“ или „меките лапи“. Те имат способността да достигат до тила на терористите, приближавайки бойните им формирования, след което да ги атакуват. Руснаците са забелязвани едва когато вече са на позициите на ислямистите.

Али заяви, че „руснаците воюват много твърдо. Влизахме в битка ден и нощ”. Нито той, нито другите бойци никога не бяха виждали подобно нещо, при това руснаците са по-добре ориентирани на земята от местните.

Една от историите, които го шокира, е историята на други терористи от “Ислямска държава” за руската офанзива в планините, докато те вървят към Палмира. Терористите ги нападат, но при артилерийския огън са принудени да се оттеглят на юг, претърпявайки тежки жертви и се озоват в безизходица.

Руснаците изпращат петима другари да минират подстъпите към тила си: „Двама от петимата се оттеглиха зад хълма, а трима останаха в полезрението ни. Бихме се с тях повече от три часа, докато не се стъмни. И все пак ги убихме.

Друга руска група веднага им се притече на помощ. И се биха с нас до полунощ, опитвайки се да изтеглят другарите си, въпреки че знаеха, че тези тримата вече са убити”./Източник /blitz.bg/

Tagged

1 thought on “Разкриха тайната как Русия победи терористите от Ислямска държава!

  1. русия завинаги! смърт за сащ, нато и европейския съюз!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *