Рашидов: Борисов ще стане президент, той е най-заслужилият и аз пръв ще го подкрепя

България отблизо

Няма да ме видите водач на листа. Приятели сме с Бойко Борисов от много време. Това заяви Вежди Рашидов в ефира на „България он ер“, но за изборите се търсят млади хора. 

Все пак бившия министър на културата направи една уговорка.  „Ако той има още нужда от време, аз съм работил 15 години за него – няма да откажа – като човек, като експерт. Да разбира се, ще му помогна.

Нямам изблици много за политика, но аз не си предавам приятелите. Ще видим, не сме се видели, само се чухме по неща, важни за гилдията.

Не се знаят още водачите, но се работи. Голяма е партията. Има доста работа“, поясни Рашидов.

Рашидов коментира предстоящият парламентарен вот и евентуалната ситуация в политиката след него.

„Изобщо държавата ни е трудна държава. Битката е за първа и аз мисля, че ще сме първи. Но сме във времето и на коалицията. Ще видим дали ще влязат шоумените, отровните, мутрите. Сигурно парламентът ще бъде интересен. Голямо шоу ще е. Язък за българския народ.

Проблема не е дали ще има коалиция, проблемът е с кои и какво ще се направи. ГЕРБ има опит да работи в коалиция и това е отиграно. Смазана добре партия. Може да работи и в едната и в другата ситуация. По-важното е какво тези коалиции ще направят за хората“, каза бившият министър.

ГЕРБ ще работи, ще прави пътища, ще прави театри. От Плиска до Ларгото – това е все за държавата. Коя партия е ремонтирала над 15 училища и 70 детски градини. Може ли това да не го признаем. Може ли само да се отрича. Питам тези, които отричат какво са направили – само говорене, нищо, добави той.

На въпрос дали Бойко Борисов отново ще бъде премиер при евентуална победа и коалиция, или ще реши да се кандидатира за президент, Рашидов отговори така:  „Голямата партия, винаги трябва да е лидера, той я е създал, тоя е води. Това е въпрос, който въобще не трябва да го мислим.

При негово добро желание може да го видим и като президент. Бих го посъветвал. Млад човек е, още има енергия, има много опит. Много е обичан извън държавата. Той е харизматичен, това има своето значеНие. Това е много важно за присъствието на България в международен план.

Той е първият министър-председател, който успя, с изключение на Македония, да обедини малко в една обща карта балканските страни.

Не съм го питал дали иска да става президент. Това е много лично решение. Той ще подскаже сам, аз ще го подкрепя. Но защо не? Той ще бъде полезен на държавата. Помним зимата, когато нямаше газ по детските градини. Сега Бойко гони газови хъбове, диверсификация. Направи магистралата от София до Бургас, преди по 3 часа сме чакали на петолъчката, каза още Рашидов.

Дарина ИЛИЕВА

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *