Осман Октай каза какво ще стане с Борисов и посочи голяма и реална опасност!

България отблизо

Борисов е ”сложен на дузпата”, вече си отива – беше готов да подаде оставка още през лятото, когато при протестите той събра в жегата актива на ГЕРБ.

 

Но тези, които го държат, не му разрешиха да се оттегли защото имаше да довършва много неща – например парите от ЕС за възстановяване от пандемията. Сега вече е изхабен и ненужен, очаквам в последните десетина дни да се появят, както почти винаги, факти, които да повлияят на вота. Едва ли ще има общо управление ГЕРБ и БСП, това ще ги помете.

Това заяви в предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев, анализаторът Осман Октай.

“Когато един употребен политик, изтощен от употреба в задкулисието, започне да дразни хората и да ги гневи, мафията решава да успокои обществото със залъгващ ход, модел, лидер. Така докараха Симеон, така направиха много други модели по време на прехода.

Сега употребеният и неподходящ Бойко Борисов е на дузпата. Затова е изпаднал в паника. Но още не е разбрал, че няма да му дадат да се връща пет пъти. Той генерира огромно напрежение в обществото. Голямата битка на задкулисието е как да излъже избирателите с друг модел. Само и само да не се стигне до служебен кабинет с репликата “Мутри вън!”, да не тръгне със служебен кабинет президента Радев да ревизира всички разпаднали се държавни структури с корупционни схеми”, коментира още Октай.

 

„Борисов стана дразнител. Винаги съм казвал, че такива като него ги елиминират, ако не ги и съдят, за да може да управляват отзад и тихо. Парите обичат тишината. Олигарсите обичат тишината“, допълни още Октай.

 

По думите му, „политическата проституция“ вече е осветена и е отвратила избирателите. Така стана и с коалицията между Веселин Марешки и Валери Симеонов.

“Каква е голямата опасност, ако не бъде елиминиран моделът “Бойко Борисов на 4-ти април? След тази дата няма значение той дали е загубил изборите, дали е втора, трета политическа сила. Бойко Борисов разполага с всички авоари на държавата. Той може да купи цяла парламентарна група, да купи цели изборни секции. Правил съм избори – парламентарните избори не се купуват, а се контролират”, допълни още Октай.

 

Той посочи и нещо притеснително – в момента Борисов кадрува на ключови позиции свои хора, за да не бъде осветен, ако евентуално падне от власт.

 

„Нещо повече – той продължава да обикаля с джипа и ще продължава да раздава пари“, категоричен бе Октай.

За досиетата OpenLux и разкритията за конституционния съдия Константин Пенчев и неговия син, Осман Октай посочи – това не е прецедент. По думите му тепърва ще излизат наяве имената на деца на целия политико-медиен елит и ще се видят милиони отворени кредитни портфейли на тези деца.

 

“Всичко това говори, че имаме разградена държавност, неработещи институционални структури в държавата”, категоричен беше Октай.

 

„С протеста на младите в центъра на София и вдигнатият юмрук на президента Радев и призива “Мутри вън!” започна предизборната кампания. Кулминацията е 4 април. За съжаление българските избиратели не разбират смисъла на своя глас и какво могат да променят. Сега действително могат да рестартират с техния вот – нова държава, нови правила, нови закони, нови неща, които да се случат. Няма да стане с един единствен акт на 4 април. Ще има поредица от неща, които трябва да се случат. Гражданите да разберат – те са работодатели на своите управляващи“, коментира още Осман Октай.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *