Рашков: Цвета Караянчева заплашва шефа на полицията в Кърджали да не закача хората на ГЕРБ!

България отблизо

Бившият председател на НС Цвета Караянчева се е обаждала на регионалния директор на МВР в Кърджали и го е заплашвала. Това обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

Според Рашков Караянчева е предупредила да не закачат хората на ГЕРБ.

Малко по-рано днес Бойко Рашков каза:

„Изключително изобретателни са. В една област установихме, че лекар издава медицински документи на множество избиратели. С каква цел ще се запитате? С цел да може да се формира една секция с подвижна форма на гласуване, която ще е с хартиени бюлетини. Или пък в селския магазин, обичайно е да се дава на вересия. Сега се дава на вересия, но ще се опрощава ако гласуваш за някоя партия. На предходните избори в кюстендилската област имат около 100 хиляди души избиратели, а се оказва, че там е имало с 13 500 повече гласували. Дали са дошли от Македония или другаде? Борисов е казал на Ердоган, че българските мюсюлмани са мостът за добросъседството между България и Турция“, разкри той.

ъм днешна дата досъдебните разследвания, започнали само в МВР са около 50. Имаме около 7-8 пъти повече сигнали от граждани с информация за подобни престъпления. Аз го оценявам като повишено доверие на българските избиратели към МВР, след като всички видяха, че това министерство може да работи. А и всички знаем, че министърът на вътрешните работи, който беше на стола преди мен – г-н Терзийски, като и по-предишният – Младен Младенов, са кандидати за депутати. Така е устроен у нас политическия живот, че тези министри не са си вдигнали и малкия пръст срещу престъпленията против правата на българските избиратели“, коментира още служебният вътрешен министър.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *