Румен Гечев обясни какво радикално действие ще предприеме президентът! Ще се смаете!

България отблизо

Всички виждаме, че отдавна има много проблеми с функционирането на властта. Управлението пренебрегва икономиката и работи със заеми. Това не може да продължава дълго време. 

Затова може да се наложи президентът да предприеме едно радикално действие. Понеже, в тази ситуация е очевидно, че трябва да има Велико народно събрание. Президентът има право да го свика. И той не би се поколебал да го свика, каза Румен Гечев пред журналиста Любо Огнянов.

Но има един съществен проблем. И това са манипулираните избори в страната. Представете си какво ще стане, ако президентът свика Велико народно събрание, а в него влязат не честно избрани от народа депутати, които биха реализирали желанието на гражданите за промяна на модела на управление, а хора, „самоизбрани“ от управляващото статукво?!

Затова първата и най-главна задача сега е да направим всичко възможно, за да бъдат изборите реално отражение на волята на народа. А това може да стане по два начина.

Първо, чрез прилагане на сега действащия изборен кодекс, в който е записано, че от 2019 г. гласуването в България трябва да е машинно. Всички видяхме каква съпротива оказват управляващите и как протакат и бавят купуването на машините. И това е така, понеже те знаят, че ако се въведе машинното гласуване, няма да има невалидни бюлетини. Не за друго, а понеже машината сама ще иска от теб да попълниш всичко необходимо, за да бъде твоят глас валиден.

При това положение, властта ще бъде лишена от един важен коз. От невалидните бюлетини. Тоест, ще бъде лишена от възможността да превърне голяма част от реалните гласове, дадени за други партии, в невалидни бюлетини. Защото невалидните бюлетини намаляват броя на гласовете, дадени за други партии. И тогава естествено, най-много гласове винаги получава ГЕРБ. А невалидните бюлетини на последните избори удариха, не световен, а космически рекорд. Само на първия тур те бяха повече от 600 хиляди. А това означава изборна манипулация в огромни размери.

Нещо повече. Чрез машинното гласуване, властта  ще бъде лишена и от още едно важно нейно „предимство“. От възможността да ползва мъртвите души в избирателните списъци, които наброяват повече от 500 хиляди. Просто е нали?!Мъртвите души не могат да отидат до машините и да гласуват. По тази причина управляващите хвърлят къчове срещу машинното гласуване, което президентът Радев настояваше да бъде осъществено.

И ако управляващото статукво бъде лишено от възможността да превърне реалните гласове в невалидни бюлетини и да използва мъртвите души като гласове за ГЕРБ, тогава купеният и корпоративният вот няма да имат никакво значение. Понеже те не са в състояние да преобърнат, които и да било избори, в полза на статуквото.

Но има и още едно, много важно условие, което прави изборите честни. И това е избирателната активност. Когато хората, които не искат управление на ГЕРБ, а те са огромно мнозинство, отидат „за гъби“, тогава остава твърдото ядро на ГЕРБ, подкрепено от купения и корпоративен вот. И затова управляващите печелят.

Ето защо, много важно е да разберем всички, че както и да променяме избирателната система, ако огромната част от българския народ не се яви пред урните, то статуквото винаги ще печели.

Това е положението. Ако гласуването е масово, статуквото си отива. И гласът народен ще стане глас Божий, само ако народът гласува масово. Трябва да си помогнем сами, за да ни помогне и Бог. Нужно е само нещо съвсем елементарно. Да отидем до избирателните секции и да гласуваме.

Тогава е възможно, и без машини, да съборим партията-държава.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *