Румен Овчаров разкри защо Анастас Герджиков не може да обедини народа и какво трябва да направим, за да имаме евтин ток!

България отблизо

„Не мисля, че новият проект „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев ще черпят гласове от БСП“.

 

Това заяви бившият енергиен министър и настоящ член на Националния съвет на БСП Румен Овчаров пред БНТ.

 

Той ги определи като десни въдици за леви балъци.

 

Овчаров не знае как ректорът на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков ще обедини нацията, когато зад гърба му наднича Бойко Борисов. Това, според него, е пълна глупост и никой не трябва да се хваща в този елементарен капан.

 

Той недоумява още как се твърди, че Румен Радев иска цялата власт в ръцете си, при положение, че една партия – ГЕРБ е държала в ръцете си и трите власт – изпълнителна, законодателна и съдебна власт.

 

Румен Овчаров не е чул някъде в БСП да има проблеми с номинациите на втория мандат на Румен Радев – Илияна Йотова.

Служебното правителство трябва да бъде изключително внимателно,  защото неговата задача е да осигури честни избори и да не пречи за втория мандат на Румен Радев и Илияна Йотова, призова Румен Овчаров.

 

Според него партиите на промяната вече са статукво. БСП е постоянният фактор в политиката, който преследва определена политика, идеология и реализира определени социални и икономически цели. Той настоя да не се слагат разделителни линии, а партиите да ги познаем по делата им.

 

Във връзка с поскъпването на тока и има ли възможни мерки да не се стига до шоково увеличение на цените, Овчаров призна, че шокът е факт и няма такива мерки, с които да не се стигне до криза. Шокът беше предсказуем, защото в европейски и в световен мащаб се решаваха проблеми с неустойчиви мерки, посочи Овчаров.

 

Европа не си направи извода от отделните региони в САЩ, които преминаха изцяло на „зелена“ енергия, но когато две зими нямаше слънце и вятър, изведнъж се оказа, че няма кой да им произведе ток. Затова стотици хиляди хора бяха на тъмно и студено в разгара на зимата, каза той и добави, че мерките, които трябва да бъдат взети са краткосрочни и дългосрочни. Действията на правителствата на Бойко Борисов, който спря Южен поток и „АЕЦ „Белене“ са причините да стигнем дотук, каза още Овчаров.

Въпросът с българската енергетика е сериозен, защото нашият договор за доставка с Русия изтича догодина и ако не направим анализ какво искаме – ще се влачим по конюнктурата на пазара и ще тичаме пред вятъра, предупреди Румен Овчаров. Имаме готова ядрена централа, трябва просто да я довършим и да забравим за проблемите с тока.

 

И понеже правителствата действат изключително конюнктурно, тоест от днес за утре, президентът трябва да събере един кръг от експерти, които съществуват в България, как и какво трябва да се направи в българската енергетиката. Нещата ще става все по-зле, ако го караме от днес за утре, каза още Овчаров по темата за енергетиката.

Tagged

1 thought on “Румен Овчаров разкри защо Анастас Герджиков не може да обедини народа и какво трябва да направим, за да имаме евтин ток!

  1. Тук е прав Овчаров ,нека президента събере доказани специалисти и да изработят стратегия за Енергетикат и които си отвори устата от келявите политици нищоправци ,директно в затвора с обвинение за Държавна измяна ,заради тях сме на тоя хал ,нищо не правят освен да се борличкат ами им плащаме за нищо правенето М,,,,,а им !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *