Румен Петков разкри кошмарна газова схема на правителството. Ще мине ли номерът?

България отблизо

От края на януари предупреждавам, че този премиер източва хранилището в Чирен, чийто капацитет в момента е запълнен под критичния минимум. Това коментира пред медии в Пловдив председателят на АБВ Румен Петков, пише Труд.

В контекста на спрените доставки за България от „Газпром“, Петков припомни, че Словакия, Унгария, Австрия, Германия работят без всякакъв проблем с „Газпром експорт“. Колкото до нашата държава, причината просто е, че България е спряла плащанията си и затова газът е спрян.

„Нашите момчета се противопоставиха на търговските условия на „Газпром“, тъй като в началото на април са договорили чрез посредници да купуват газ от съседни държави. Тази договорка ще доведе до увеличение на цената на газа с минимум 50% и ще натъпче нечии джобове с много пари и едновременно с това ще съсипе десетки индустрии. Това престъпление трябва да бъде наказано.

Кирил Петков и Асен Василев са неразделна част от престъплението ICGB – спъването на строежа на газовата връзка Комотини-Стара Загора“, допълни той.

В заключение Румен Петков заяви, че „резервен вариант“ на Кирил Петков и избрани членове членовете на кабинета включва забогатяването на някои от тях и унищожаване на българската индустрия и граждани.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *