Румен Радев клъцна леко Тошко Йорданов и му обясни как могат да бъдат изчистени различията!

България отблизо

Втори ден на консултации при президента преди връчването на проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

Предвидени са срещи с последните три партии в парламента. Първа от тях е ИТН. В 9 часа Румен Радев ще се срещне с представители на „Има такъв народ“. Тошко Йорданов, Ива Митева, Виктория Василева са представителите на формацията, които ще се срещнат с държавния глава.

„Вашата политическа партия вече е част от промяната. Убеден съм, че с опита, особено от изминалата година, вече имате ясна представа за предизвикателствата към едно ново управление“, започна Радев.

Държавният глава посочи като пример служебните правителства. „Те стабилизираха страната, но и показаха, че с общи усилия могат да бъдат изчистени различията“, добави президентът.

„Има такъв народ“ ще бъде предвидим и лоялен партньор в бъдещото коалиционно управление – обеща Тошко Йорданов пред президента Румен Радев на първата от днешните консултации при президента.

„Ние ще направим всичко, което е по нашите сили, да има едно нормално правителство в страната, защото предизвикателствата в момента са доста по-големи, отколкото бяха преди три месеца – заяви председателят на парламентарната група на ИТН. – Това, което ние винаги сме правили е да си спазваме думата. Така че ние ще продължим да бъдем такива, каквито сме – без политическо лицемерие. Ще назоваваме нещата такива, каквито са, ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се колегите от останалите парламентарно представени сили, с които водим разговори, също бъдат такива. Но ние знаем, че в момента е изключително важно да се надмогне личното его, включително човек и една партия трябва да направят необходимите компромиси в името на по-голямата цел.“

Държавният глава изрази надежда, че тези консултации се случват „в края на един изборен маратон“ и увери: „Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната в България. Много български избиратели продължават да виждат във вас надеждата за една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите и решенията, не ги замита под килима и съм убеден, че с опита, особено от изминалата година, вие вече имате ясна представа за предизвикателствата и задачите пред едно ново управление и имате готовност да допринесете активно за тяхното решаване“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *