Румен Радев обвини управляващите в пъклен заговор! Вижте какво каза:

България отблизо

Властта действа  мудно и извършва нерационални действия по въпроса с  модернизацията на флота и въоръжените сили.

Това заяви президентът Румен Радев във Варна, където  участва в тържествена церемонията по повод 139-aта годишнина на Военноморските сили у нас.

„Много съм загрижен и притеснен, че и тази година ще се повтори миналогодишния сценарий. Много фанфари, много хвалби, много  гръмки обещания и накрая – нищо. Пак ще се заделят едни пари от бюджета за армията, а после ще се блокират проектите, ще се търсят фирми за обществени поръчки и няма да се намерят.

Така се случи миналата година, така се случва и сега. Много се говори за модернизацията, но нищо не се прави. Купуването на ново военно оборудване непрекъснато се отлага във времето, изтъкват се куп лъжливи оправдания при избора на фирмите и парите внезапно се отклоняват, понеже уж не е намерен подходящ доставчик или изпълнител.

Според мен модернизацията на армията е благороден предлог, за да се задели сериозна сума като бюджет и после тя да се трансформира в излишък.  След това този излишък  да се похарчи по неясни механизми и критерии от различни фирми по други пера, които нямат нищо общо с армията, заяви държавният глава.

Става едно преливане на средства от бюджета през уж нуждите на армията, гласуват се много пари, а след това всичко потъва в други, добре отработени схеми и се усвоява от фирми, които най-вероятно са близки до властта.

А това, меко казано е префинен вид кражба на обществени средства, смятат финансисти.

Румен Радев добави, че не може дългосрочните интереси на България да стават жертва на мимолетен политически пиар и дълбоко замаскирани икономически интереси.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Румен Радев обвини управляващите в пъклен заговор! Вижте какво каза:

  1. Стига с този театър! И ти си подлога на Щатите, както е и Борисов! Даже ти си по-опасен за България, защото имаш намерение да узурпираш еднолично властта! Президентска република означава точно това!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *