РУМЕН РАДЕВ отново РАЗМАЗА Борисов: Ето НЕВЕРОЯТНИТЕ факти, които РАЗКРИ българският президент!

България отблизо

Румен Радев не за пръв път се опитва да въведе справедливост и ред в отношенията между хората в България, и развихрилата се държавна МАШИНА на ГЕРБ, която безмилостно реже главите на обикновените граждани.

На практика президентът заяви с пълен глас от най-висшата трибуна в България, че административният ПРОИЗВОЛ на ГЕРБ унищожава гражданите и бизнеса! 

Радев добави още, че правителството се опитва да създаде държава, в която герберските чиновници да не са подвластни на никакъв контрол.

За да покаже ясно административната вакханалия на Борисов и неговите пудели по места, Румен Радев категорично наложи вето на новата юридическа „тояга“, която герберите искат да вземат в свои ръце. И безпрепятствено да размахват над главите на отчаяните хора в България.

Става дума, че президентът отново удари бандата на Разбойко, като върна техния „законопроект“ за изменение и допълнение на Административно-процесуалния кодекс за ново преразглеждане.

Това съобщава news.bg в своя публикация от 31 юли.

И понеже не всеки е запознат с тази юридическа материя, припомняме, че Административно-процесуалният кодекс, най-общо казано, защитава държавата от гражданите. Той е законовата основа, чрез която общини, министерства и държавни агенции ни заливат със задължителни постановления, правилници, наредби, инструкции и т.н. А който се забави да ги изпълни, го удрят с всевъзможни глоби, наказания, уволнения, съдебни разпри и прочие герберски благинки. И понеже „правилата“ ги пишат депутати от ГЕРБ, те защитават само партията майка.

Президентът Радев е запознат прекрасно с тази „особеност“ на герберския Административно-процесуален кодекс/АПК/. И затова, веднага щом излезе законопроекта за изменение и допълнение на АПК, той скочи върху него и му наложи вето.

В мотивите за ветото, президентът в прав текст каза, цитиран от news.bg , че новите промени на герберите „ще намалят защитата на правата на гражданите и юридическите лица, относно административните актове, издавани от позицията на власт и изискващи подчинение и незабавно изпълнение“.

Новите герберски разпоредби, според президента, „ще се отразят неблагоприятно на ролята на административното правосъдие да бъде защитник на обикновения човек, срещу незаконните действия и произвола на държавната администрация“.

Румен Радев удря здраво и един от любимите герберски похвати да притиснат хората до стената. Той заявява, че драстично увеличените административни и съдебни такси, правят разходите за правосъдие непосилни за повечето граждани на България. И така, на практика, ликвидират правото на защита на обикновения човек.

Президентът е убеден още, че този начин на герберско „законотворчество“ „застрашава правовия и демократичен характер на съвременната държава“.

С други думи, Румен Радев ясно и категорично разкрива, че Борисов и неговите пудели пишат закони, които създават средновековни отношения между държавата и гражданите, като между господар и неговите роби.

Борисовците напълно са забравили, че именно гражданите са техните работодатели. И чиновниците трябва да се грижат най-първо за техните права, а не за своя управленски комфорт.

Президентът разкрива още, че нашата държава вече не е демократична. Тя е изгубила отдавна своя демократичен характер, защото гражданите са смачкани и унищожени от герберската административно-репресивна машина.

От най-високата трибуна в България звучи призивът, че ГЕРБ са престъпна машина, която мачка хората. И не трябва повече да бъде на власт.

Индиректно, и президентът ни подканя да го подкрепим, като излезем на протести срещу невероятния произвол, на който сме подложени.

Защото иначе, перифразирайки думите на Христо Ботев, ще дойде ден, когато „Робът ще скочи и ще извика на своя господар: „Кой си ти? Що плачеш? Човек ли си или звяр? И ще бъде ден, ДЕН ПЪРВИЙ!“

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “РУМЕН РАДЕВ отново РАЗМАЗА Борисов: Ето НЕВЕРОЯТНИТЕ факти, които РАЗКРИ българският президент!

  1. Стига с този театър, бе! И Радев, и Борисов имат едни и същи господари – САЩ, НАТО и Брюксел! И двамата са персонажи в политическия театър, режисиран от САЩ. Какво само заблуждавате народа!?

  2. Най после страната ни има един мъдър, праволинеен, компетентен, обичащ народа си и Родината ПРЕЗИДЕНТ ! Г-н РАДЕВ, ВИЕ СТЕ МОЯТА ГОРДОСТ, ВЯРА И НАДЕЖДА ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ!

  3. ДАНО поне хората живеещи в гр. София да излязат пред министерски съвет да протестират!!! Аз съм ЗА протести, но се движа с две патерици и с 200лева пенсия. Няма как да отделя пари за пътни и да издържам часове права, да търся да се предвижвам от и до автогарата в СОФИЯ- живея в гр. Хасково. Продължавайте да отваряте очите на хората с Вашите статии Г-н Македонски!!! Благодаря Ви !!!!!!!!!!!

  4. Тази статия направо зове за смяна на правителствата с Комунистическите наследници, които превзеха и административно и икономически държавата. Нищо добро не я чака България при настоящето качество на разделение на 4/ четирите власти. Нормалните държави имат три/3. България има много умни, възпитани и можещи хора, но нищо не може да спре или се опре на демагозите, лъжците, крадците. Парите са ужасно нещо! „Властта е сладка отрова“- Вълко Червенков

  5. Ради, прав си! Борисов, Радев и Нинова имат едни и същи господари. Но народът дава по-голяма подкрепа за Радев сега, защото иска да избяга от ЕС и да има по-добър живот. Сега подкрепяме Радев, защото той е символ на тази борба за по-добър живот. Ако се отметне от това, което казва, че иска да направи, хората ще го изоставят. Но няма да изоставят своята мечта за по-добър живот. Именно мечтата подкрепяме ние, а не личността на Радев. А народът върви напред със своята мечта. И ще я осъществи. А ние като журналисти не сме се вкопчили нито в Радев, нито в Корнелия, нито в някой друг. Просто помагаме на хората да помнят мечтата си. И да се борят за нея. Личностите си отиват. Народът остава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *