Съдът започва дело срещу княгиня Калина заради пияна катастрофа

България отблизо
Районната прокуратура в Самоков е внесла в съда обвинителния акт за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта срещу Калина Сакскобургготска.

Това съобщава пресслужбата на държавното обвинение. Казусът е в съда от края на миналата година, съобщава „Сега“. Първото заседание по делото е насрочено за 20 февруари, показа справка на съда в деловодните регистри.

 

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски беше засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август м.г. след лека катастрофа без жертви. Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая.

 

Сакскобургготска е шофирала в района на хотел „Мура“ в „Боровец“, съобщи тогава обвинението.

 

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд.

 

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол. Затова и автомобилът „Сузуки“, шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване. Ако съдът признае вината ѝ, колата трябва да бъде конфискувана.

 

„При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“, коментира след случката съпругът ѝ Китин Муньос. Първо версията беше, че е била разстроена, защото едно от кучетата ѝ избягало. После в историята се появи и изчезнал папагал. „От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат“, коментира тогава и Симеон Сакскобургготски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *