Русия изтегля войски в Донецкото направление, започва мащабно настъпление

Свят

Руснаците съсредоточават допълнителни сили край Авдеевка, Бахмут, Угледар и Маринка. Това съобщава началникът на военно-гражданската администрация на Авдеевка Виталий Барабаш, информира украинското издание „Фокус“.

 

„Преди няколко седмици бяха съсредоточени около 160 батальона – сега вече са 190. Дори и с непълна екипировка това са много хора. Разбираме, че най-вероятно се готвят за нещо. На 24 февруари вероятно ще предприемат настъпление”, каза Барабаш.

От военно-гражданската администрация на Авдеевка отбелязват, че руснаците все още не хвърлят големи групи на щурм. Вместо това те се опитват да напредват в малки групи.

Освен това, според Барабаш, руските сили се опитват да докарат боеприпаси в покрайнините на Макеевка и Донецк с малки машини.

„Това говори за план за мащабна настъпателна операция. Моето лично мнение е, че на 24 февруари ще има ракетни удари по областни центрове. А на линията на фронта ще се атакува по всички или по повечето направления. Заради това докараха частите от резерва“, обобщава Барабаш.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *