Русия: Изтребители Су-35 не позволяват на противника дори да излети от летищата

Свят

Екипажите на изтребители Су-35 от Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия, патрулиращи във въздушното пространство в Авдеевското направление, не позволяват на противника дори да излети от базата си. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Целта на бойното дежурство във въздуха е патрулиране в даден район и прикриване на действията на бомбардировъчната и щурмова авиация, както и на вертолетите на армейската авиация при нанасяне на въздушни удари по военни обекти и техника на украинските въоръжени сили. Намирайки се във въздуха, екипажите на Су-35С не дават възможност на противника дори да излети от базата си“, съобщава руското Министерство на отбраната. Както уточнява военното ведомство, всяка въздушна цел, която се опита да излети, ще бъде незабавно открита и унищожена.

Су-35 (по кодификацията на НАТО – Flanker-E+) е руски многоцелеви свръхманеврен изтребител с управление на вектора на тягата от поколение „4++“. В състава на руските въздушно-космически сили носи обозначението Су-35С. Той има възможност да използва цялата гама от съществуващи и бъдещи видове авиационни оръжия въздух-въздух и въздух-повърхност, включително високоточни. Основното въоръжение на Су-35С се състои от 30-милиметрово авиационно оръдие ГШ-30-1, ракети въздух-въздух с малък, среден и голям обсег, противовъздушни средства Х-31, Х-35У или Х-59М. -корабни ракети, различни видове високоточни и неуправляеми боеприпаси, уточнява ТАСС.

Войските на групировката „Запад“ с помощта на безпилотни самолети „Ланцет“ унищожиха американски „Хамър“ и шведска бойна машина от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Купянското направление, съобщи междувременно ръководителят на пресцентъра на групировката „Запад“ Иван Бигма. „Системите за противовъздушна отбрана на групата унищожиха четири безпилотни летателни апарата: три „Фурии“ и“Лелека-100″, каза той във видео, публикувано в Телеграм канала на руското министерство на отбраната. По думите на офицера, противникът в Купянското направление е загубил също през деня до 150 военнослужещи, бойна машина на пехотата, бронетранспортьор (БТР-60), четири минохвъргачни екипажа, бронирана машина „Сенатор“ и пикап.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *