Русия към Запада: Няма да ви позволим да взривите АЕЦ „Запорожие“!

Свят

Руската Федерална служба за охрана съобщи за задържането на двама служители на Запорожската атомна електроцентрала, които, както се твърди, са предали на украинските въоръжени сили информация за това къде на територията на централата се намират оборудване и персонал.

 

Малко по-късно руските власти съобщават и за задържането на „нарушител на разрешителния режим„, когото в изявлението наричат „съучастник на украинските въоръжени сили, който е предавал координати на движението на колони с руска техника“.

Все още не е напълно ясно дали той е един от двамата задържани от първия доклад, или това е третото задържане, извършено в сряда.

Според изявление на руската агенция действията на задържаните са представлявали заплаха за безопасността на Запорожката атомна електроцентрала.

От Росгвардия припомнят, че общо 26 „нарушители на разрешителния режим“ са били задържани на място от 4 март, когато АЕЦ-а премина под контрола на руските военни.

„В момента, благодарение на координираното сътрудничество между личния състав на Росгвардия и Въоръжените сили на Русия, персоналът на Запорожката АЕЦ продължава да работи както обикновено, да поддържа съоръженията на централата и да следи радиационната обстановка“, заявиха от министерството.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *