Песков отряза Байдън: Нека най-напред стигне рейтинга на Путин и тогава да говори

Свят

„Президентът на Русия Владимир Путин никога не си позволява да обижда, той никога не слиза до такова ниво“, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и „Фокус“.

Той бе попитан дали трябва да се направи остър коментар към американския президент Джо Байдън, който нарече Владимир Путин „диктатор“.

„Знаете, че нашият президент никога не слиза до такова ниво – до нивото на лични обиди по адрес на колегите си. Той със сигурност има лично мнение за подобен стил на изявления и изказвания. Но президентът, повтарям още веднъж, никога не е слизал до такова ниво и няма да го направи“, заяви Песков.

Според говорителя на Кремъл най-важното е, че Путин е подкрепян от огромното мнозинство руснаци, това е било потвърдено неведнъж по време на президентските избори в Руската федерация.

„През цялата си кариера като политик президентът Байдън нито веднъж не е получил същата подкрепа като президента Путин. Към това вероятно трябва да се стреми Джо Байдън“, отбеляза Песков.

По негова оценка Байдън го очакват „много, много трудни избори“.

„Разбираме, че в момента Съединените щати активно прочистват предизборната платформа от нежелани конкуренти. Но ние имаме своите опасения, с които ще се справим“, обобщи говорителят на Кремъл.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *