Русия намери цаката на американските спътникови шпиони „Старлинк“! Ето какво ще се случи с ВСУ сега

Свят

Руските сили са се научили да неутрализират платформите за спътников интернет Starlink на фронта и ВСУ ще останат без връзка и комуникация, които са изключително важни в съвременната война.

Командирът на 59-а мотострелкова бригада с позивна „Мадяр“, даде подробности в канала в Telegram, съобщава украинското издание „Фокус“.

Той отбелязва, че руснаците са получили технологията и вече я тестват. Те я подготвят за промишлено производство.

Според него става дума за системи, работещи в Ku-диапазона. „Мадяр“ е убеден, че руснаците скоро ще стигнат до Ка-диапазона.

Командирът добавя, че на фронта без Starlink е трудно. Съвременните средства за комуникация позволяват ясна оценка на ситуацията на фронта.

Сега обаче, това вече няма да го има. Русия заглушава терминалите на „Старлинк“ и комуникация в реално време няма да има. Няма да има не само в реално време, но и в никакво време.

Така подразделенията и остатъците от ВСУ няма да знаят какви действия предприема руската армия, защото няма да получават информация от американските сателити. Тоест, остават без очи и уши. А това ще ги лиши от всякакви предимства, които досега им осигуряваха американците.

През последното денонощие руските войски са отблъснали три атаки на войници от украинските въоръжени сили в Краснолиманско направление.

Това заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

Представителят на военното ведомство уточнява, че руските въоръжени сили са отбили противникови атаки в района на селището Ковалевка в Луганската народна република, както и Серебрянското горско стопанство.

Общо в резултат на преминалите неуспешни атаки Украйна е загубила до 140 войници, две бойни бронирани машини, три автомобила и една гаубица Д-30.

Конашенков също така отбелязва, че струпвания на жива сила и техника на противника са разгромени в районите на населените места Торское, Серебрянка, Григоровка в ДНР, Червона Диброва, Невское и западно от Нововодяни в ЛНР.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *