Русия направи братски подарък на България за 3 март! Борисов го приписа на себе си! А ето каква е истината!

България отблизо

Мейнстриймовските медии в България гръмнаха с новината, че Бойко Борисов дал извънреден брифинг в Министерски съвет и съобщил, че Русия намалява цената на природния газ за България с над 40%.

Самият Борисов, от кумова срама пророни, че това намаление на връх 3 март имало символно значение. „Не е случайно, че това се случва точно на трети март – има символика“, заяви Борисов, цитиран от  blitz.bg.

Но…премиерът и медиите Му, не се осмеляват да кажат каква е символиката и защо нашата посестрима и двойна освободителка Русия прави това намаление точно на Националния празник 3 март. Те не се осмеляват да кажат и кой ни е освободил от турско робство. И Борисов, и свитата му, и подконтролните медии гърмят, че днес честваме освобождението на България. Но не казват нито от кого сме се освободили, нито кой има решаваща роля за нашето освобождение. Не казват коя държава и кой народ се вдигнаха в наша защита. Не казват армията на коя страна остави повече от 30 хиляди убити свои синове, за да освободи братския български народ.

Оглушително мълчат. За всички, обаче, е ясно, че братска Русия намали цената на природния газ, не на някаква произволна дата, а точно на нашия Национален празник, защото иска елегантно да подскаже, че прави това огромно намаление не, заради управляващите гербери и русофоби, нито заради Бойко Борисов, а заради българския народ.

Ще добавим само, че такова голямо намаление Русия не направи за нито една друга страна. Истината е, че Русия, руският народ, Владимир Путин, Кремъл, обичат България като родна страна. И знаят, че нашите две страни са родни сестри и по славянската писменост, и по православната вяра, и по общите традиции и обичаи. По всичко.

А Русия и руския народ никога не оставят в беда своите. Ето защо за сетен път показаха, че помагат и винаги са помагали на обикновените хора в България. А не на русофобския елит, който слугува на чужди господари и против националните интереси на родината ни.

Затова Русия намали двойно цената на природния газ за България. А Борисов вместо да се хвали, че пак е победил Москва с неговата „диферсификация“, по-добре да се осмели да каже коя държава ни освободи на 3 март. И от какво точно робство сме се освободили с помощта на нашите руски братя. И коя страна направи Санстефанска България най-голямата държава на Балканите, а и в голяма част от Европа.

Защото възрастните знаят и помнят, но младите не са чували и не знаят защо 3 март е Национален празник, кой, и от какво робство ни освободи, както и заедно с кого са се били рамо до рамо българските опълченци по време на Шипченската епопея.

Нека управляващите да знаят, че историята няма да им прости тези вандалски опити за преиначаване на събитията. За това, че се опитаха да кажат на черното бяло, че злостно манипулират историческите събития, че се опитаха да „преведат“ дори безсмъртния роман на Вазов „Под игото“, за да премахнат споменът за Русия.

Никой няма да им прости. А Русия и България ще продължат да съществуват. Въпреки тях! И много след тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Русия направи братски подарък на България за 3 март! Борисов го приписа на себе си! А ето каква е истината!

  1. БРАВО НА г-н РАДЕВ!МУТРАТА,може само да си мечтай!НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ,ЗНАЙ КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА НАМАЛЕНИЕ от 40%!ВЕЧНА ДРУЖБА!!!

  2. Истината е, че Бойко Методиев Борисов и цялата измет на демокрацията са за затвор гр. Белене. Съсипаха държава и народ и продължават да го правят. До кога ще търпим идиоти като Бойко, Доган, Пеевски, Плевнеиев, Паси. Прикрития циганин Иван Костов, долните протежета като Александър Йорданов и стотиците знайни и незнайни продажници на народ и родина. До кога ще търпим идиоти да управляват България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *