Русия направи показно на Запада с ударите по Одеса! Ще се смаете

Свят

По време на ударите в Одеса руските войски използваха „най-страшния си арсенал“, който не позволи на украинската ПВО да свали нито една от ракетите. Това изявление направи американският вестник International Business Times.

 

„Русия използва най-страховития си ракетен арсенал при опустошителен обстрел този месец на пристанищния град Одеса. Сред тях присъстват най-малко седем крилати ракети „Оникс“, изстреляни от бреговата ракетна система „Бастион“, разположена в Крим, пише изданието.

Медията отбелязва още, че този обстрел е един от най-сериозните инциденти в последно време. Експертите също така отбелязват, че свръхзвуковите ракети P-800 Оникс са способни да развиват огромни скорости, което не позволява на ПВО да ги прехване.

IB Times цитира проучване на армията на Съединените щати, което нарече системата за насочване на тези ракети една от най-интересните и най-модерните. Тя може да класифицира целите по важност и самостоятелно да избере най-добрия модел на удар.

По-рано прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви , че атаките срещу инфраструктурата на въоръжените сили на Украйна в Одеса са отмъщение за терористичната атака на Кримския мост.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *