Русия настъпва бързо в Красно-лиманското направление, което води до Славянск и Краматорск

Свят

След събитията в Запорожското направление, а в последно време и край Авдеевка, ситуацията в Краснолиманското направление остана на заден план, а там ситуацията е много трудна за украинските сили.

Не за друго, а защото това направление води директно до последните крепости на ВСУ – Краматорск и Славянск. А овладее ли тях, вече нищо не може да спре руската армия по пътя й към Харков, Одеса и Киев.

 

За стеклото се положение пише полското издание Onet, цитирайки разкази на самите украински военнослужещи.

Според изданието, в момента много факти свидетелстват в полза на това, че руските войски имат инициативата на фронта. Ситуацията в Краснолиманското направление е много тревожна. Настъплението на руските войски се извършва тук с особено бързи темпове.

Толкова тежко не е било в това направление от октомври миналата година, разказват украински военнослужещи пред полското издание за ситуацията.

Руските войски са наистина активни в това направление, като щурмуват позициите на украинските въоръжени сили край Макеевка, в района на Серебрянското горско стопанство и постепенно се придвижват на запад.

Полското издание пише, че Русия има предимства поради увеличеното производство на боеприпаси. Onet нарича реалната ситуация „парализа на фронта и фиаско на лятното контранастъпление“.

Освен това полският вестник с тревога пише, че когато преминат есенните дъждове и започнат студовете, след които земята замръзва, руската армия може да предприеме ново настъпление.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *