Русия настъпва в четири направления! Украинците не могат да противодействат!

Свят

Руските войски съсредоточават усилията си върху провеждането на настъпателни действия в четири направления, по-специално в Лиман, Бахмут, Авдeевка и Запорожие. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във „Фейсбук“, цитиран от „Укринформ“.

 

Руските войски атакуват въоръжените сили на Украйна с масирана артилерийска подкрепа, казват от украинското командване. В тези направления украинската армия е принудена да се отбранява, гласи още информацията.

Съобщава се още, че през последния ден руските войски са нанесли шест ракетни удара, включително четири по критична инфраструктура в Константиновка в района на Донецк. Град Херсон е обстрелван с реактивни системи за залпова стрелба.

В Лиманско направление Въоръжените сили на РФ нанасят огневи поражения по позициите на Въоръжените сили на Украйна в района на населените места Терни, Ямполовка, Торское в ДНР.

В Купянско направление руската армия обстрелва позиции на противника в районите: Кисловка, Котляровка, Табаевка, Берестовое в Харковска област и Стелмаховка в ЛНР.

В посока Бахмут са обстрелвани около 20 населени места с танкове, минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия, включително Верхнокамянске, Спирне, Билохоривка, Веселе, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Часов Яр и Дружба.

В посока Авдеевка е открит огън по Зализне в Донецка област, Ню Йорк, Бердичи, Авдиевка, Опитно, Водяне, Невелске, Красногоровка и Маринка.

Мощната артилерийска подготовка предшества нахлуването на танковете и бронираните машини, с пехота, които изтласкват украинските подразделения от позициите им.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *