Русия пак е първа: Задмина САЩ и ето какво направи срещу коронавируса!

Свят

В Русия експерти от Федералната биологична и  медицинска агенция (ФБМА) са доказали антивирусната активност на лекарството „Мефлохин“ срещу коронавируса.

Съобщава се, че лекарството по време на експериментите напълно блокира развитието на цитопатичния ефект на вируса SARS-CoV-2 в клетки при концентрация 2 микрограма на литър.

„Тази концентрация в кръвната плазма се постига след приемането на лекарството в терапевтични дози, разрешени за употреба при хора“, пишат местни медии с позоваване на пресслужбата на ФМБА.

По-рано, ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова съобщи, че специалистите на отдела се готвят да пуснат три ваксини срещу коронавирус. Една от тях вече се използва и се счита за безвредна, съобщава информационна агенция Блиц.бг.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Русия винаги е била първа в научните открития, на за да спаси себе си и света от САЩ, винаги се е налагало да разработва оръжия, които да внушават на американците уважение и страх. Но сега, когато на преден план излезе неотложната задача да се спаси живота на хората в Русия, стана ясно, че освен първите места, които държи руския оръжеен комплекс, на първо място са и руските медици, биолози, вирусолози и т.н.

Затова ще  прогнозираме с голяма степен на сигурност, че Русия ще бъде първа в изработването на ваксина и лекарства, годни да се продават в аптечната мрежа. Защото когато руската наука и руският човек са под напрежение, те работят с 200% от капацитета си. За разлика от други нации по света.

Така ще е и сега. Русия ще спаси себе си. И ще помогне и на другите държави, които поискат помощ. Борисов да не се прави на разсеян и да не разправя как ние сме първи, а да иска помощ още от сега, за да не ни изпреварят другите държави. Понеже няма да се справим с коронавируса без лекарства и без ваксина.

Точно затова говори и президента Радев. Апропо, заедно с Радев, на Червения площад за тържествата, посветени на победата над хитлеро-фашизма, може да отиде и Борисов. Няма какво да се дърпа. Ние сме братя. Пък и само Русия може и иска да ни помогне. САЩ и ЕС не могат да помогнат на себе си, да не говорим за другите.

Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Русия пак е първа: Задмина САЩ и ето какво направи срещу коронавируса!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *