Русия победи: В САЩ заговориха за „принудителна“ капитулация на Украйна

Свят

Украйна трябва да се примири с идеята за капитулация при второ президентство на Джо Байдън или Доналд Тръмп. Това е мнението на колумниста на вестник “Хил” Джоузеф Боско.

„Дори ако Байдън остане на поста, Путин изглежда уверен, че ще постигне геостратегическата си цел. Защото, като оставим настрана хвалебствията, заявената стратегия на Тръмп по същество е политиката, която администрацията на Байдън вече следва“, пише той.

Като един от аргументите журналистът посочи отказа на президента на САЩ да предостави на Украйна определени видове оръжия. Освен това има вариант, при който Байдън „би могъл да отстъпи“ под натиска на републиканци и някои демократи, отбеляза Боско.

„Украинците трябва да се примирят с възможността за принудителна капитулация или по време на втория мандат на Тръмп, или по време на втория мандат на Байдън“, заключва авторът на статията.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО относно доставките на оръжия за Киев. Външният министър Сергей Лавров заяви, че САЩ и НАТО участват пряко в конфликта в Украйна, включително не само като доставят оръжия, но и чрез обучение на кадри във Великобритания, Германия, Италия и други страни.

Превод: В. Сергеев, Източник Поглед.инфо

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *