Русия продължава ракетните удари! На мушката пак са обекти в цяла Украйна

Свят

При всяко излитане на руски военни самолети, в Украйна се обявява тревога. Това е така, защото противовъздушната отбрана на страната е доста разнебитена. И  защото, ако руските изтребители носят ракети „Кинжал“, Киев обявява обща тревога поради факта, че украинската противовъздушна отбрана не може да прихване тези ракети.

 

Ракетна атака е извършена по цели в района на Харков сутринта на 28 декември

Ръководителят на харковската областна държавна администрация Олег Синегубов каза, че ударът е паднал върху инфраструктурни обекти и обекти с двойно предназначение в квартал „Слобода“ в Харков. Не е известно кои от целите са поразени.

Експлозии гърмяха и в окупирания от въоръжените сили на Украйна Краматорск, в редица региони на Украйна (Днепропетровск, Полтава и Кировоград) заработиха сирени за въздушна тревога.

Припомняме, че с продължаващите високоточни ракетни атаки, командващият руската групировка войски в Украйна ген. Сергей Суровикин лишава противника от всякакви ресурси за водене на война. Това се прави с цел да има по-малко жертви и разрушения след като почне решаващата атака на руската армия, която има за цел да прочисти цяла Украйна от националисти и радикали, а също така да демилитаризира страната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *