Русия пусна страховита междуконтинентална ракета в серийно производство! И видео!

Свят

Русия започна серийно производство на междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“.

 

Това заяви генералният директор на Държавния ракетен център „Макеев“ Владимир Дегтяр, информира news.bg.

„Ракетният комплекс вече е пуснат в серийно производство и е снабден с необходимите материали и производствено оборудване“, каза Дегтяр.

Според него този тип въоръжение през следващите 40-50 години „ще укрепи бойния потенциал“ на руската армия, както и ще защити страната от външни заплахи. Той също така нарече ракетата, „основен фактор за ядрено възпиране и гаранция за запазване на мира“.

Междуконтиненталната балистична ракета (МБР) „Сармат“ е единствената ракета, която може да обиколи цялото земно кълбо, през Южния и Северния полюс и през екватора, и да доставя полезен товар до всяка точка на света. От всяко място, до където й да е по света“, каза Дегтяр.

Сергей Каракаев, командир на Ракетните стратегически войски, каза че „днес трябва да говорим за комплекса „Сармат“ като за уникален комплекс, който няма аналози в света днес“.

Междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ ще носи хиперзвукови и крилати бойни блокове с висока мощност.

Ракетната система „Сармат“ притежава широка гама от бойно оборудване. Има много напълно различни опции, включително, за разлика от ракетната система „Воевода“, „Сармат“ ще има бойни глави с голям клас мощност и хиперзвукови плъзгащи се крилати блокове „, допълни Князев.

Първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ беше извършено от космодрума Плесецк в Архангелска област на 20 април. В момента ракетното формирование Ужур в Красноярския край подготвя главния ракетен полк за превъоръжаване с новия ракетен комплекс. Обхватът на бойното оборудване на „Сармат“ е разширен, включително броят на бойните глави и видовете, включително и хиперзвукови планери.

Това беше направено благодарение на енергийните характеристики на ракетата. МБР „Сармат“ е разработена в Държавния ракетен център на името на В. П. Макеев, производител е заводът „Красмаш“ (част от Роскосмос). МБР RS-28 „Сармат“ е в състояние да достави многократно повторно излитане с тегло до 10 тона до всяка точка на света, както през Северния, така и през Южния полюс.

Tagged

2 thoughts on “Русия пусна страховита междуконтинентална ракета в серийно производство! И видео!

  1. Радвам се за постиженията на руснаците! Трябва да има сложена примка на врата онези от „обединения запад“ и да започнат да мислят с главите си! Ако нямат с какво да мислят, ще изгорят!

  2. Радвам се за успехите на руснаците! Трябва да имат примка на врата онези от „обединения“ Запад и да започнат да мислят с главите си! Ако не умеят – ще изгорят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *