Русия скастри НАТО за войските в Украйна и добави, че…

Свят

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи пред НАТО, че няма смисъл да се отрича изпращането на военните на алианса в Украйна. Това обаче ще има определена цена, която ще бъде платена от западните държави.

„Няма смисъл да отричаме повече, но нека Западът не забравя, че Русия винаги отговаря на предизвикателствата“, коментира Захарова пред „Известия“ думите на полския външен министър Радослав Сикорски.

Припомняме, Сикорски каза, че не е „немислимо“ западни войски да бъдат разположени в Украйна разположени в Украйна за защита срещу руската инвазия.

Така той коментира неотдавнашното изявление на френския президент Еманюел Макрон, който предположи в края на миналия месец, че западните сили могат да бъдат изпратени да се бият в Украйна, за да попречат на Русия да спечели войната.

Редица държави обаче отхвърлиха идеята, като Великобритания не приема и тренировъчни мисии.

Италия е против изпращането на западни войски в Украйна каза в интервю за вестник La Stampa Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето. „Франция и Полша не могат да говорят от името на НАТО, която първоначално не се намеси официално и доброволно във войната в Украйна“, каза Крозето. Според министъра въвеждането на войски в Украйна означава едностранна ескалация, която само ще отреже пътя на дипломацията. Крозето добави, че Италия ще продължи да подкрепя Украйна по други налични начини.

Ръководителят на италианското министерство на отбраната каза също, че милитаризацията на руската икономика й дава предимство пред Запада във военното производство и Украйна е права, че западните доставки на оръжия са твърде бавни.

„Западът откри, че има много по-малък производствен капацитет от Русия и се нуждае от време, за да промени тенденцията. Що се отнася до боеприпасите, в рамките на една година достигнахме ниво на производство, което може да помогне на Украйна, но то е все още по-ниско от руското“, каза Гуидо Крозето.

Източник Нюз.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *