Русия струпва сили във важно направление! Контранастъплението е под въпрос!

Свят

Появата на руските танкове Т-14 „Армата“ в Донецко направление предизвикват тревога сред украинските въоръжени формирования в донецкото направление, съобщават световните издания.

Украинските военнослужещи са наясно с превъзходството на тази военна техника над средствата, с които разполагат.

Според информацията, командването на руските въоръжени сили активно разполага танкове Т-14 Армата и Т-90 „Пробив“, както и тежки огнехвъргачни системи Солнцепек в Бахмутско направление. Върви и засилване на военното присъствие в района на града. Придвижването на солидна руска групировка е необходимо и по още една причина. Подготвя се окончателен удар на последните два града в Донбас – Славянск и Краматорск.

Това застрашава обявената по-рано контранастъпателна операция на украинските военни, тъй като е сложна задача противопоставянето на мощните руски оръжия и армейски групи.

Украинските сили са претърпели големи загуби в Бахмут, тъй като военното ръководство на страната не е извършило подготовката на града за отбрана.

Това е заявил бившият заместник-командир на Силите за специални операции на въоръжените сили на Украйна генерал Сергей Кривонос в интервю, съобщават световните издания.

Според него сега Украйна плаща „ужасна цена“ за града поради факта, че някои са допуснали грешки.

„В Бахмут беше необходимо да се подготвят не просто подстъпите към града, но и самият град да се подготви за защита. Това е нещо, което не беше изпълнено качествено и сега тези проблеми допринасят за това, че търпим доста големи загуби “, подчертава Кривонос.

Той изразява мнение, че украинските военни е трябвало да напуснат Бахмут още през февруари. Сега положението на Въоръжените сили на Украйна там се влошават поради „невъзможността да наложат собствената си инициатива“. Генералът добавя, че в страната има големи проблеми с подготовката на мобилизираните.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *